Om oss

Om företaget

Bettys inspiration startades för att ge inspiration och vardagslyx till kvinnor i Uppsala. Vi har märkt att många kvinnor är väldigt duktiga, har många bra idéer och drömmar men ibland behöver vi alla en push framåt för att lyckas. Det är denna push som vi hoppas på att Bettys inspiration ska kunna ge just dig till utveckling i både yrkeslivet och i privatlivet.

Bettys inspiration anordnar årligen en serie inspirationsträffar med olika teman i Uppsala. Syftet med dessa träffar är att lyssna på inspirerande föreläsare, mingla med andra kvinnor och det viktigaste av allt gå därifrån med ny energi och inspiration att ta nästa steg framåt. Vi vänder oss främst till kvinnor men du som man är självklart välkommen på våra träffar.


Om företagsnamnet

Namnet Bettys inspiration är taget efter Betty Pettersson, Sveriges första kvinnliga student. Betty Pettersson föddes på Gotland den 14 september 1838. 1872 fick Betty med kunglig dispens tillstånd att studera vid Uppsala universitet. Här i Uppsala blev hon Sveriges första kvinnliga student någonsin. Betty fick inte besöka rektorn eller nationen utan att ha en manlig släkting med sig och kunde inte delta i andra aktiviteter än föreläsningar och seminarier. Trots detta lyckades Betty med det som ingen kvinna tidigare gjort och tog 1875 ut sin akademiska examen.

Vi valde att döpa vårt företag efter Betty då vi tycker att hennes livshistoria visar att ingenting är omöjligt. Betty var en pionjär som fick kämpa hårt men lyckades med något som på den tiden ansågs näst intill omöjligt för kvinnor. Vi anser att ett företag som vill inspirera kvinnor i Uppsala att våga ta nästa steg måste låta sig inspireras av en sådan kvinna som Betty Pettersson.


Om oss

Vi som står bakom Bettys inspiration är två tjejer som är födda och uppväxt i Uppsalatrakten. Vi trivs både väldigt bra i Uppsala och vår förhoppning är att genom att ge kvinnor i Uppsala mer inspiration och kontaktytor kanske även Uppsala kan växa och ge mer arbetsmöjligheter till oss som vill stanna kvar här. 
95 Anna (1)Anna Lindersson
är uppväxt i Björklinge några mil utanför Uppsala. Hon har studerat Projektledning inom möten och event. Anna har varit med och anordnat flera inspirationsträffar för kvinnor och hon har också jobbat mycket med försäljning. Ett av Annas stora intresse är hälsa och träning och hon har tidigare jobbat på ett gym i Uppsala.


96 Victoria (2)Victoria Sjöblom
 är uppväxt i Örsundsbro några mil utanför Uppsala. Hon har en magisterexamen i marknadsföring från Uppsala Universitet. Victoria har jobbat mycket med marknadsföring mot studenter och har bland annat varit med och anordnat flera mässor och events i Uppsala och Stockholm. Victoria är en sporttokig tjej som spelat fotboll i 15 år och är ett stort ishockeyfan.